Godt år hos NTF-Aalborg

Artikel fra Jern & Maskinindustrien • 19. juni 2017

Den nordjyske producent af trådvarer overgik sine egne vækstforventninger i 2016.

Da NTF Aalborg sidste år offentliggjorde sit regnskab for 2015 udtrykte CEO Jim Rise forventninger om en vækst i 2016 på 10-20 procent – det tal kom dog ikke til at holde.

– Vi voksede omsætningsmæssigt med 34 procent. Det har været et travlt år med stor vækst i omsætning og eksport og stort vækst i investering i ny teknologi, siger Jim Rise.

– Det er primært i Tyskland, vi er vokset, og det er fuldstændig i tråd med vores strategiplan. Vi har lagt en strategi for, hvordan vi skal gå til markedet, og den har vi fulgt meget hårdt, fortsætter han.

Jim Rise kan også melde om kraftig vækst på det amerikanske marked, men her har det været fra et noget mere beskedent udgangspunkt.

Den kraftige ekspansion og investeringer i ny teknologi kostede dog på bundlinjen, hvor overskuddet før skat faldt fra 3,3 mio. kr. til 2,0 mio. kr.

– Det er investeringer i markedet, og noget af det vi har lavet er blandt andet et online tegneprogram, hvor alle kan lægge deres produktionslinje ind. Det er et led i vores digitale strategi og markedsføring. Det er især vores samarbejde med maskinbyggere, hvor vi har nogle løsninger, der gør deres hverdag lettere, fortæller Jim Rise.

Han kan samtidig glæde sig over at have fået 10 nye medarbejdere i løbet af 2016, og den ekspansion forventer han fortsætter ind i 2017.

– Nu regner vi nok ikke med at lave 30-procents vækst, men vi forventer da tocifret vækst, og det betyder da også, at vi bliver nødt til at kigge efter større lokaler. Det bliver enten her på matriklen eller ved siden af, slutter NTF-direktøren.

 

DOWNLOAD ARTIKLEN HER